15-daagse natuur- en cultuurreis GeorgiŽ met Levan Goliadze van het ensemble Khareba & Gogia

Unieke kennismaking met de cultuur en natuur van GeorgiŽ met verblijf bij gastgezinnen Ė www.eurocult-lito.nl
 

GeorgiŽ, op de grens van Europa en AziŽ, is een aantrekkelijke bestemming vanwege de schitterende natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de inwoners. De reis begint in de interessante hoofstad Tbilisi. Verder wordt het westelijk gedeelte van het land bezocht met zijn overweldigende natuurschoon. Dit gebied wordt gekenmerkt door imponerende bergruggen, bosrijke hellingen, slingerende riviertjes, frisse watervallen en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. 
We logeren bij gastfamilies op basis van volpension, waardoor de groepen nooit groter kunnen zijn dan 10 personen (minimaal 4). U dient er rekening mee te houden dat het onderkomen eenvoudig is, maar de Georgische gastvrijheid zal er zeker voor zorgen dat u het naar uw zin zult hebben.

De reizen staan onder leiding van de Nederlands sprekende GeorgiŽr en professioneel zanger Levan Goliadze. Hij laat u kennis maken met de gastvrije Georgische gewoontes. Voor vertrek wordt een voorlichtingsbijeenkomst gehouden.

Programma
Dag 1 tot 4: Tbilisi, Mtscheta en Gudauri
We vliegen van Amsterdam naar Tbilisi, sinds 458 de hoofdstad van GeorgiŽ. De stad ligt aan de voet van de berg Mtatsminda (de Heilige Berg). De Oude Stad wordt gekenmerkt door smalle straatjes en typisch Georgische huizen met balkons van krullend houtsnijwerk. In het moderne Tbilisi kan men alle kanten op: musea, kerken, theaters, maar ook markten en terrasjes rond de beroemde Rustavelli Boulevard.
We picknicken verschillende keren in de prachtige natuur. We worden rondgeleid in Mtscheta, de oude hoofdstad van GeorgiŽ, waar onder andere het Djivari klooster en de Svetitschoveli kathedraal worden bezocht. Tevens gaan we naar het klooster Shio Mgvime (6e eeuw).
Vanuit Tbilisi maken we een excursie richting Kaukasus langs het Ananurifort naar het skigebied van Gudauri in het Kaukasus gebergte (tot 5.047 meter). Ook bezoeken we het holenklooster van David Gareja uit de 6e eeuw vlakbij de grens met Azerbeidjan.

Dag 5 tot 11: Atsana, Batumi, Bachmaro en Kutaisi
We reizen naar het bergdorp Atsana in het westen van GeorgiŽ (290 km.), waar we wandelen en barbecuen. Van hier uit maken we een excursie naar Batumi aan de Zwarte Zee en (bij goed weer) naar Bachmaro, ťťn van de mooiste bergen van West-GeorgiŽ. Daarnaast bezoeken we het Gelati-klooster dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het archeologisch museum in Vani en de oude stad Kutaisi. Tevens gaan we naar het Djicheti-vrouwenklooster, waarna tijdens de afscheidsavond van Atsana Georgische muziek ten gehore zal worden gebracht.

Dag 12 tot 15: Tbilisi
We reizen terug naar Tbilisi. In Tbilisi bezoeken we het fort Narikala en het Staatsmuseum. De laatste dag kunt u invullen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de verschillende markten en de Rustavelli Boulevard. Ook heeft u de mogelijkheid om een zwavelbad te nemen of de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Op de laatste avond nemen we feestelijk afscheid van het gastvrije GeorgiŽ.

De mogelijkheid bestaat dat ter plaatse kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.

Voor reisdata en prijzen in 2017 verwijzen wij u naar de pagina van Eurocult-lito